anak bijak

Didik Al Quran

Fakta mengenai halia bentong

Halia bentong juga dikenali sebagai "Halia Muda atau "Halia Kuning, tumbuh di hutan dataran tinggi di malaysia yang

Minyak rambut terkini

SEVENIS HAIR OIL
===================
⏩Membantu menjadikan RAMBUT lebih SIHAT dan KUAT
⏩ Rambut jadi lebih BERSINAR
⏩ Mengelakkan dari KEGATALAN dan RAMBUT GUGUR.

🌠 Sevenis Hair Oil: 150ml



Minyak herba asmak minyak tulen 😆








Diet dengan jus asmak gold? Kena cuba ni



Diet dengan jus asmak gold? Kena cuba ni



Asmak queen letih badan makin kurang


Asmak queen hilangkan masalah keputihan












Senarai produk mhamsb TERKINI 30hb mei 2017

💠SENARAI PRODUK MHAMSB💠

1⃣MINYAK HERBA ASMAK
===================
⏩Membantu melegakan ASMA, BATUK, KAHAK, SELSEMA.
⏩Membantu melegakan KEMBUNG perut juga SEMBELIT bayi.
⏩ Juga membantu merawat penyakit kronik seperti BUASIR, BATU KARANG, SENGGUGUT, juga STROK.

🌠Minyak Herba Asmak 30ml
🌠Minyak Herba Asmak 10ml

Harga promosi sempena ulangtahun pertama mhamsb

Tawaran terhad. Semua orang suka 😍

Khasiat madu asli asmak

Madu asli pilihan ramai. Muna amalkan madu sekali sehari kepada anak-anak. Ambilnya bersama dengan minyak olive oil. Anak-anak pun

Pesta keamatan di sabah satu kenangan

Assalamualaikum semua. Muna nak ucapkan selamat bercuti warga sabah. Sebelum muna kerja sempat tinggal di sabah selama 2 tahun juga. 

Mhamsb dah setahun.alhamdulillah

2 3 hari sebelum hari kejadian puan ceo mhamsb maklumkan dalam wassup.

Minyak herba asmak pilihan muna sekeluarga

Alhamdulillah bukan nak kata apa. Minyak asmak ni pelbagai guna. Sebelum cuti ni pun ramai kawan sekerja yang buat stok.

Madu halia bentong pilihan masa kini

Tengok je terus rasa nak milikinya. Nak habiskan stok madu yang ada kat rumah dulu. Senang macam ni sebab madu dan halia sudah disekalikan. Halia bentong memang dah lama tercari-cari. Senang nak buat jus syifa'.

Wanita ini membuat pilihan bijak untuk atasi masalah senggugut

Dhia . Tinggal di sebuah kampung . Umur 22 . Baru setahun berkahwin . Kerja bahagian jualan . Minat mekap; maybelline

CEGAH RESDUNG

Penyakit resdung ini sememangnya amat mudah dan cepat berjangkit, ia juga bergantung kepada sistem imunisasi badan seseorang juga, jika imunisasi

Produk mhamsb ASMAK family seterusnya

Alhamdulillah, syukur kepadaNYA, diberi kesempatan hidup lagi hari ni. Subhanallah walhamdulillah wa la ilaha illallah. Lama muna lost track update blog. Anak demam lama kali ni.

Asmak queen jamu kesuburan

Sejak amalkan jamu asmak queen ni badan rasa ringan. Mudah je terjaga dari tidur.

selamat hari guru muna 😍

Hihihi, tak malu pula ucap kepada diri sendiri. Oklah, muna ni dah jadi cikgu sejak tahun 2010. Ni cikgu yang digazetkan dekat chemor ni. Dah nak masuk 7 tahun muna jadi cikgu sekolah rendah. Alhamdulillah.

Nak rawat resdung hubungi muna ya

Mungkin ramai juga di antara anda yang telah mencuba  pelbagai jenis rawatan di luar sana sama ada mendapatkan rawatan di

Jerawat kat muka ni resdung ke?

Adakah kita betul2 kenal antara jerawat dan resdung? Ramai yang anggap jerawat di muka adalah jerawat yang biasa.

Punca sebenar resdung ni buatkan kita tertanya. Betul ke ni?

Resdung sebenarnya berpunca dari jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga sekitar bahagian dalaman tulang muka yang

Dah lama tak ada, tetiba muncul balik. Dah kenapa?

Hari jumaat sekolah bz dengan kutipan kertas soalan. Tak sempat ngadap telefon. Sampai je rumah terus buka phone. Ambikkk. Beratus wassup. Kes minyak berulang lagi. Marketing salah kot kerja nak

Alhamdulillah batukku makin baik setelah mencuba jus ni

Allahu akbar, selsema ni makin berpanjangan. Kena buat sesuatu ni risau ada masalah lain pula. Minggu depan dah nak pergi rombongan ke kuala lumpur. Bawa pula

Promosi Jus Asmak Gold HANYA 3 hari

Alhamdulillah, dah lepas 1 hari. Ada 2 hari jelah lagi. Hari ni dah ada yang meminang jus asmak gold. In sha ALLAH tiap-tiap hari jus asmak gold ni ada yang meminang nanti. Yang penting

Just Asmak Gold masuk TV. EH, akan

Esok cutikan. Jus asmak gold akan masuk tv tau.Kena tengok rancangan tv tu kalau

Parut chicken pox hilang sebaik saja sapu Bedak

Baca perkongsian Qisha ni pun dah buatkan muna rasa eh, betul ke ni. Tiada yang lebih mengujakan dari pengalaman sendiri. Semuanya bermula

Dah Sembuh Ekzema Sepenuhnya: Bagaikan Baru Bangun Dari Mimpi Ngeri

Nekad berhenti beli ubat ekzema kulit, dan cuba produk berasaskan bahan semulajadi, baca bagaimana pemuda ini sanggup mengambil risiko

Macam mana agaknya lelah terjadi ya?

Tahukah anda?

Lelah merupakan suatu keadaan di mana terdapat peningkatan kepada tindakbalas bronkus kepada rangsangan tertentu. Disebabkan oleh ini,

9 Makanan Yang Mengurangkan Kahak Dan Lendir Ketika Sakit


Semalam muna ada beritahu pasal 7 jenis makanan yang menambah teruk kahak dan lendir kan? Haa..harini muna sambung

4 Tips Penjagaan Kulit Bayi Yang Betul

Tiada siapa dapat mengalahkan kelembutan kulit bayi. Namun,

Seksanya batuk


Apabila saluran pernafasan tersekat, secara refleksnya kita akan BATUK. Sangat tidak selesa kan? Terutamanya bagi bayi dan kanak-kanak.

Bagaimana Doktor Boleh Tahu Anak Ada Asma? .


Simptom-simptom asma lebih kurang sama macam lelah dan pneumonia. Sebagai orang awam, agak susah untuk kita kenalpasti yang mana satu terkena pada anak kita. Macam mana nak tentukan

RESDUNG MENGGANGGU SETIAP PAGI HINGGA MEMALUKAN.

Tahukah anda setiap tahun terdapat berjuta-juta orang didunia ini dijangkiti penyakit resdung . Penyakit ini sudah tentu akan menyukarkan kehidupan seharian anda. Hal ini juga mampu membuatkan anda menjadi lebih mudah

Ketahui Punca Lendiran Degil Dalam Tekak

Phlegm atau lendiran dalam tekak ialah cecair pekat dan melekat yang dihasilkan oleh membran mukus. Ia terdapat di sepanjang

Apa nak jadi ni, sakitnya telinga

Disangkakan Gegendang Telinga Pecah, Rupa-rupanya

Bagaimanakah Untuk Mencegah Resdung


Percaya tak resdung adalah penyakit yang berpunca dari parasit demodex atau apa yang dipanggil sebagai ulat resdung. Terdapat kira-kira 44 jenis resdung! Masalah resdung berpunca

Tinggal 40 hari nak bulan ramadhan

Dah ready untuk memasuki bulan ramadhan? Bulan yang mana kita wajib puasa setiap hari sehingga 30 hari. Bulan yang mana penuh kerahmatan dan

Benci Tengak Muka Sendiri Macam Monster?

Dah pakai macam-macam produk tetap tak hilang juga jerawat.

Tak pernah terfikir apa punca jerawat timbul kat muka. Meh, nak cerita sikit

Apa Yang Ibu Bapa Ini Dah Buat Sehingga Anaknya Yang Asma Teruk Sejak Sekolah Rendah Tak Jadi Dimasukkan Ke Hospital

Muna kongsikan pengalaman dari kawan muna. Nak kongsikan kegembiraan yang memberi manfaat kepada ramai orang. Rasa bersalah bila tak kongsi 😄

Sharing is caring. Say no to produk merbahaya

Aduh, sakitnya tu di sini bila tengok ramai yang kulitnya makin teruk. Bila ramai yang nak cepat elok masalah kulitnya. Bila ramai yang

17 cara murah rezeki cara CEO MHAMsb.

Kita semua tahu setiap dari kita ada rezekinya masing-masing. Sukanya kita bila dikatakan murahnya rezeki awak. Kita memang murah rezeki. Tapi untuk murah rezeki itu kita perlulah menjemputnya. Ada pelbagai cara, pelbagai tindakan.

Elok sangatlah ni, JERAWAT pun dah naik

Muna ni dah lama tak keuzuran. memang tiap kali fully breastfeeding sampai setahun lebih keuzuran tiada. faham-faham la ya keuzuran tu 😆. ni tanda -tanda

Ingin lindungi diri dari penyakit tua, ikuti tips ini

Dari Facebook Dr Hamid Arshat semoga bermanfaat

YA ALLAH JAUHI DAN LINDUNGI AKU DARI PENYAKIT TUA.

Diantara banyak jenis sakit tua ialah nyanyuk, dementia, alzheimer, parkinsonism dan lain2. Hilang ingatan dan nyanyuk

Bestnya jerawat makin hilang dengan BEDAK ASMAK

hai hai hai semua. jumpa lagi kita hari ni. in sha Allah mulai hari ni muna akan konsisten menulis dalam blog pernah bersawang ni. alhamdulillah

Jus asmak GOLD atasi batuk berpanjangan.


Alkisah rakan sekerja Muna batuk berterusan. Muna cadanglah minum Jus Asmak Gold ni. Alhamdulillah serasi. Datang sekolah hari Isnin tak bunyi dah batuknya. Katanya

Bedak asmak pun boleh jadi bedak harian tau

Ustazah nampak lainlah hari ni..ustazah pakai bedak ya.

Seronok pula kat bulatan aman jaya ni

Siapa yang dah turun kat ipoh ni, mesti kena pergi bulatan amanjaya. tempatnya betul-betul depan casuarina hotel. ni kali ke dua muna datang sini. maklumlah bukan senang nak datang

Pening melanda , memanah tetap di hati

Hari ni join latihan memanah. Selalunya muna agak sibuk dengan urusan peperiksaan. Kali ni anak murid nak pergi memanah di perlis. Persiapan dah hampir siap. Budak ni semua bersemangat nak pergi sana.

alhamdulillah syaakiriin dah sihat. kita guna minyak ada habatussauda'

Bukan senang tau bila sikocik tak sihat. Nak memerap je dengan kita ni. Pagi tadi nampak dia happy sangat. Sambil usaha mandi, sapu minyak herba asmak pun kita buat. Kita ikhtiar selagi boleh. Alhamdulillah

demam pula si kecil, hamdan ni

Demam atau mana-mana sakit pun itu tanda ALLAH sayang kita. DIA ingat pada kita. Bila dah demam , doa kita jadi

Asmak Queen jamu ke coklat ni?

Alahai seronoknya Muna. Elok-elok je jamu kat rumah ni dah nak habis. Wanita dan jamu tidak dapat dipisahkan tau. Kesihatan dalaman perlu di jaga juga. Bukan setakat tepek-tepek bagi cun di muka. Yang bestnya Asmak Queen ni boleh

LEBIH CANTIK DAN MENAWAN DENGAN TANAH LIAT PUTIH


Adakah anda tahu, tanah liat sudah digunakan sejak lebih 4000 tahun dahulu lagi untuk menanggani pelbagai masalah kesihatan?

Info unik: Baru-baru ni Muna dikejutkan dengan maklumat bahawa ada beberapa suku kaum di Indonesia yang memakan tanah liat untuk mengubati sakitt di bahagian perut mereka.

tips semulajadi kurangkan resdung ni memang terbaik

Aachhuuu! Aaaaacchhuuuu…! Bergegar satu rumah dibuatnya.

Baru bersin, dia bersin lagi. Begitulah rutin anak yang ada resdung setiap pagi. Kuat pula bersinnya. Banyak kali. Macam nak tercabut hidung tu. 


Masalah ini bagai tiada penghujung. Lendir tebal di hidung pasti membuatkan anak susah nak bernafas.

Tanah liat putih. i like

tanah liat putih bahan dalam bedak asmak
Assalamualaikum semua

APA YANG TANAH LIAT PUTIH BOLEH BUAT UNTUK KECANTIKAN KULIT KITA

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarak
at

10 - 14% kanak-kanak sekolah ada asma? biar betul.

Assalamualaikum semua.


teringat hari jumaat 10 feb baru ni. Ada anak murid datang bilik guru dalam keadaan mengah. Muna yang nampak ni terus buku laci dan keluarkan minyak herba asmak dan sapu. Elok je anak murid tu sandar di kerusi 

secara ringkanya G6PD ni

Assalamualaikum semua.


Kali pertama Muna dengan G6PD adalah tahun 2008. Lepas je Muna lahirkan anak Muna yang pertama. Masa mula dengar, hmmm apa itu? Terus teringat ada kawan Muna yang letak mail dia dengan perkataan G6PD ni. Nampak dia

Panduan mandikan bayi dengan betul

Assalamualaikum semua.


Seronoknya tengok orang ada baby nikan. bau baby tu yang Muna tak tahan. Anak sendiri boleh cuim banyak-banyak kali. Anak sendiri nengok jelah. Sekarang ni anak Muna yang bongsu (buat masa sekarang huhuhu) dah 1 tahun 1 bulan ni pun dok cium je. Apatah lagi yang baru lahir. Orang kata bau baby ni

Jus Asmak Gold untuk siapa?

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah, sihat kami harini. Muna nak sambung mengenai Jus Asmak Gold. Jus ni sesuai di ambil bermula dari 3 tahun ke atas tetapi

hilangkan kahak dengan Jus Asmak Gold

Assalamualaikum semua.


Petang cuti ni sunyi je. Anak-anak baru tertidur. Bolehlah Muna update blog. Bukan mudah nak update bila masing-masing nak buat kerja juga.

bahan - bahan Jus Syifa' nama lain bagi jus koles

Assalamualaikum semua

Fameskan sejak 2 menjak ni jus koles. Jus yang ada lemon, halia, bawang putih tu. Jus tu bulan lepas kami ada buat, suami yang buat sebenarnya. Dari awal proses hingga ke akhirnya suami

Postpartum psychosis penyakit meroyan

Assalamualaikum semua

Allahu akbar, semalam kecoh di talian telefon, viral di pelbagai media mengenai ibu kelar leher bayi 2 bulan. Kisahnya pelbagai versi yang dapat. Walau apa pun ceritanya, kes seperti ini

HMFD? Apa tu?

Assalamualaikum semua

HMFD ni adalah singkatan bagi penyakit tangan , kaki dan mulut. Untuk pengetahuan semua, penyakit ni SANGAT biasa di negara-negara Asia. Kalau diingat balik,

Surah Arrahman , surah kesyukuran

Assalamualaikum semua.

Petang ahad ni mesti masing-masing sibukkan. Ada yang lipat baju, bersih laman rumah, gosok baju kerja dan sekolah, buat makanan special dan macam-macam lagi. Hari ahadlah hari bersama keluarga. Masing-masing happy dan ceria hinggakan

aduh, sakitnya buasir ni

 assalamualaikum semua.

aduh, memang sakit buasir ni. Muna pernah kena time lahirkan anak yang ke dua. Sembelit pula masa anak pertama. Ada yang tertukar buasir dan sembelit ni. dua dua ni tak sama tau. Sembelit ni kita sakit nak

alhamdulillah menang contest

Assalamualaikum semua

Siapa pernah menang contest senyum sikit 😊. Muna ni bukan selalu join, mana yang sempat je. Suka tengok orang yang selalu menang contest ni. Rajin betul join contest. Bila rajin tu, menang pula tu. Ada 2 orang muna tahu selalu menang. Tu pun

Cara nak tahu tahap level berapa semput kita. kronik ke? biasa -biasa ke?

Assalamualaikum semua

Hari ini Muna nak kongsi tahap level semput. Maklumat ini sangat berguna bagi individu yang mempunyai semput ni. Terutamanya kanak-kanak kecil yang tidak tahu nak cerita kepada kita.Ni sebagi langkah berjaga-jaga supaya kita lebih prihatin. Siapa tahu,

Sistem Pertukaran Guru sesi Jun 2017 dan BUKA

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk hirup udara yang segar ni dan diberi kesihatan untuk terus menghambakan diri dan memohon ampun kepada NYA. 😃Sihat ke semua ni? 

Asma dan alahan saling berkaitan ke?

Assalamualaikum semua.

Tengah hari tadi ada yang tanya Muna, betul ke bila ada asma mesti ada alahan Muna? Payah lah macam ni tak dapat makan benda yang best. Kesian la kat akak ni. Ish ish ish

TERBAIK cara kejutkan anak ni

Assalamualaikum semua

Cara paling sempurna kejutkan anak adalah dengan kasih sayang. Anak ni boleh dengar salam kita walaupun ketika mereka sedang tidur tau. Ada kajian yang menyatakan sekiranya kita ingin suntikkan perilaku yang baik semasa anak mula nak tidur tu, kita bisikkan sesuatu yang kita inginkan. Contohnya 

Elakkan perkara ni semasa urut bayi

Assalamualiakum semua

Muna suka sangat urut anak Muna. Time urut tu kita rasa bonding dengan anak sangat rapat. Anak ni suka sangatlah bila kita urut. Gelak sakan. Sambil urut kita senyum-senyum, main ciku cak. Boleh hilang stress tau. Lebih- lebih lagi

Resdung boleh sebabkan hilang sabar?

Assalamualaikum semua.

Takut pula Muna baca artikel mengenai resdung ni. Muna tak pernah alami simptom resdung ni. Tapi dari bacaan Muna, ramai sebenarnya ada resdung ni. Muna nampak anak sulung Muna, Abg Nasr yang selalu selsema dan tergaru-garu hidung ni. Muna tak pernah lagi cuba bagi dia apa-apa ubat sebelum ni. Tapi, lepas baca artikel ni Muna perlu mula

cirit birit melanda

Assalamualaikum

sekarang ni mood cuti sempena raya cinakan. Jadi kepada kawan-kawan yang merayakannya, Muna ucapkan selamat tahun baru. Selamat berkumpul dan bergembira bersama keluarga ya. Muna pun tengah happy ni dapat kumpul dengan keluarga di kelantan. Happy punya pasal, makan pun tak menentu.hihihi

bedak asmak, bedak pilihan muna

Asslamualaikum

Dah masuk bulan 1 dah. hari ni 20hb januari. Macam-macam aktiviti, macam - macam program sekolah yang sekolah dah rancangkan. Kita follow je apa yang baik.

keluar minyak herba asmak fake pulak

Assalamualaikum semua.


hmmm , tak tahulah nak cakap apa lagi. Minyak Herba Asmak pun dah ada yang fake. Sekali tengok memang serupa. Tapi bila diimbas, diperhatikan dengan lebih mendalam kita boleh nampak pattern yang lain sikit. Produk tiruan ni dah berlambak keluar. Asal naik je keluarlah yang palsu. Akhirnya minyak herba asmak pun orang tiru. 

Tahun baru 2017

Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah pembukaan tahun baru dengan penuh semangat , ceria dan gembira. Hari ni Perak cuti lagi. Baru siapkan jahit seluar abg nasr. Baiki yang mana labuh je. Bukan jahit sepasang tu. Tahun ni abg nasr dilantik sebagai pengawas sekolah. Last minit beli sebab berharap dapat tukar ke kelantan.